Virtsatietulehduksen luonnonmukainen hoito

Talvi on otollisinta aikaa virtsatietulehduksille. Se on inhottava, mutta yleinen vaiva etenkin naisten keskuudessa. Yleisin hoitokeino virtsatietulehdukseen on antibioottikuuri. Jos kuitenkin haluaa kokeilla hoitaa vaivaa ilman antibiootteja, löytyy siihen monia hyviä keinoja, jotka voivat tuoda helpotusta melkeinpä yhtä nopeasti kuin antibiootit. Antibioottikuurin ohella/jälkeenkin voi käyttää monia luonnonmukaisia keinoja tukeakseen omaa elimistöään paranemisprosessissa.

Luonnonmukaisilla keinoilla virtsatietulehduksen hoitaminen vaatii vähän enemmän vaivaa ja kärsivällisyyttä kuin antibiooteilla hoitaminen, mutta se on huomattavasti lempeämpää keholle ja ympäristölle. Kokosin tähän luonnonmukaisia keinoja virtsatietulehduksen hoitoon etenkin yrttiterapian näkökulmasta. Virtsatietulehdusta hoidetaan lisäämällä virtsaneritystä, desinfioimalla virtsateitä, vahvistamalla munuaisia sekä vahvistamalla koko kehoa (erityisesti immuunijärjestelmää). Virtsatieongelmia hoidettaessa hoidetaan aina myös munuaisia, sillä munuaiset ja virtsarakko ovat kiinteässä vuorovaikutussuhteessa.

HUOM! En ole lääketieteen ammattilainen enkä anna sen mukaisia ohjeita. Hakeuduthan aina lääkäriin, jos tunnet sitä tarvitsevasi.

Miten hoitaa virtsatietulehdusta luonnonmukaisesti?

⦁ Tärkein neuvo virtsatietulehduksen luonnonmukaisessa hoidossa on ALOITTAA HOITO HETI kun tuntee tulehduksen iskeneen. Mitä nopeammin hoidon aloittaa, sitä parempi.

⦁ Tärkeää on myös jatkaa hoitoa vielä oireiden loputtua. Voit hoitaa “täysiteholla” vielä pari päivää viimeistenkin oireiden loputtua, ja hiljalleen vähentää rohdoksien käyttöä seuraten etteivät oireet enää palaa.

Runsas nesteiden nauttiminen on erityisen tärkeää. Yleensä suositellaan 2-2,5 litraa vuorokaudessa, minusta sen voi ylittääkin kunhan jaksottaa nesteiden juonnin tasaisesti. Pissalla pitää käydä usein, jotta rakko huuhtoutuu eikä virtsa pääse oleilemaan rakossa liian pitkiä aikoja.

Pidä itsesi lämpimänä. Kiinnitä erityistä huomiota alapään, jalkojen ja munuaisalueen suojaamiseen kylmältä.

Laadukas, sokeriton puolukka- ja karpalotäysmehu. Nämä mehut estävät bakteereja tarttumasta virtsarakon seinämään. Voit käyttää joko toista tai kumpaakin mehua (esimerkiksi keskenään sekoitettuna). Mehua olisi hyvä nauttia noin 2-4 dl vuorokaudessa pieninä annoksina.

Laadukas C-vitamiini kunnon vuorokausiannoksena desinfioi virtsateitä ja taistelee bakteereja vastaan. Voit ottaa jopa 5000mg päivän aikana. Tällaista määrää ei oteta kerrallaan, vaan jaetaan esimerkiksi 5 kertaa päivässä otettavaksi.

⦁ Ulkoisesti munuaisten toimintaa voi vahvistaa lämpimillä jalkakylvyillä. Jalkakylpyyn voi lisätä mieleisiään yrttejä.

Lepo. Muista levätä niin paljon kuin mahdollista, jotta kehosi saa mahdollisimman paljon rauhaa ja energiaa paranemisprosessiin.

Sisäisesti yrttejä voi käyttää teenä sekä uutteina. Alle olen koonnut hyviä rohdosyrttejä. Jos otat yrttejä uutteena, ota mieluummin pieniä annoksia useasti päivässä. Jos käytät yrttejä teenä, hauduta kunnolla, jotta vaikuttavat aineet ehtivät liueta. Noin 5-10 minuutin haudutus on hyvä, mutta voit antaa yrttien hautua kauemminkin. Jos teet haudetta enemmän kerrallaan, voit uudelleen lämmittää (älä keitä!) jäähtyneen hauteen tai säilyttää sitä termarissa, jossa se pysyy lämpimänä pitkään.

Parhaat yrtit virtsatietulehduksen hoitoon:

Sianpuolukka (lehdet). Ehdottomasti paras yrtti virtsatietulehduksen hoitoon! Sianpuolukka on virtsaneritystä lisäävä diureetti. Se elvyttää munuaisten toimintaa ja desinfioi virtsateitä tehokkaasti. Sianpuolukka ei sovellu pitkäaikaiseen käyttöön, vaan ihan korkeintaan 2 viikkoa kerrallaan, mielellään vain viikon kuurina, jottei munuaiset rasitu liikaa. Juo teenä enintään 1-2 litraa päivässä. Puolukanlehdellä on osittain sama desinfioiva, bakteereita tuhoava vaikutus kuin sianpuolukanlehdellä, joten voit kokeilla myös sitä.

Kultapiisku. Käytetään akuutteihin virtsatie- ja munuaistulehduksiin. Kultapiisku lisää voimakkaasti virtsaneritystä kiihottamalla munuaisten toimintaa, joten sitäkin tulee käyttää korkeintaan 2 viikkoa kerrallaan.

Siankärsämö. Siankärsämö vahvistaa koko kehoa sekä lisää kehon vastustuskykyä. Se on myös virtsaneritystä lisäävä diureetti.

Persilja. Persilja desinfioi virtsateitä. Persiljaa on helppo napsia vaikka tuoreena suoraan puskasta.

Kanerva. Kanerva torjuu tulehduksia ja kipua, sekä lisää virtsaneritystä.

Nokkonen. Nokkonen vahvistaa koko kehoa ja vastuskykyä, hoitaa virtsatievaivoja ja vahvistaa ja kuntouttaa munuaisia hellävaraisesti.

Puna-apila (kukat). Puna-apila vahvistaa ja kuntouttaa munuaisia hellävaraisesti.

Voit kokeilla myös seuraavia yrttejä:

Sitruunamelissa.

Katajanmarjat.

Salvia.

Kehäkukka.

Lehmus.

Voikukka (lehdet).

Koivu (lehdet).

Mesiangervo.

HUOM! Tämä postaus on tarkoitettu yleiseksi ohjeviitaksi. Tutustuthan kasviin, sen ominaisuuksiin, varoituksiin, annostukseen, yhteisvaikutuksiin lääkkeiden kanssa jne. ennen kuin otat käyttöön.

Toivottavasti sait tästä kirjoituksesta apua tai uusia vinkkejä <3

Halauksin,

Susanna

Edellinen
Edellinen

Teetä lepän kävyistä